ПРО  КРЕДИТИ                     

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Test category » УСП Україна » Рішення Деснянського райсуду м. Чернігова від 04.08.11 (розурвання договору з УСП та стягнення сум)
Рішення Деснянського райсуду м. Чернігова від 04.08.11
ProkredityДата: Чт, 11.08.11, 23:10 | Повідомлення # 1
Сержант
Група: Адміністратори
Повідомлень: 22
Репутація: 0
Статус: Offline
Справа № 2/2506/2558/11

Р І Ш Е Н Н Я
І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

04.08.2011 року

Деснянський районний суд міста Чернігова у складі:
головуючого –судді Требух Н.В.
при секретарі – Рудик Є.В.,

за участю представника відповідача розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «УСП-Україна»про розірвання договору про надання послуг та стягнення грошових коштів, -

в с т а н о в и в :

Позивач звернувся до суду з позовом до відповідача про розірвання договору №009081 про надання послуг від 13.07.2010 року укладений між сторонами та стягнення з відповідача грошової суми в розмірі 9305 грн. 50 коп. та судових витрат. Свої позовні вимоги позивач мотивує тим, що він належним чином виконував умови договору, кожного місяця сплачував чисті платежі, направляв на адресу ТОВ «УСП –Україна» заяви пропозиції про взяття участі в Розподільчому акті, однак відповідачем істотно порушені умови договору, договір на виконаний, пропозиція позивача не виграла на Розподільчому акті, позивач продовжує сплачувати кошти, що є істотним порушення майнових інтересів сторін.

Позивач в судове засідання не з»явився, надав письмові пояснення, просив справу розглянути за його відсутністю, позов підтримує в повному обсязі.

Представник відповідача позов визнав в частині розірвання договору, в частині стягнення грошових коштів в сумі 9305,50 грн. представник відповідача позов не визнав.

Заслухавши пояснення представника відповідача та дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що позов підлягає задоволенню.

Судом встановлено, що 13.07.2010 року між позивачем та відповідачем було укладено договір №009081 про надання послуг щодо придбання нерухомості орієнтовною вартість 670000 грн.. Згідно ст..2 Умов діяльності програми УСП, що є додатком №2 до Договору ТОВ «УСП-Україна» зобов’язалось організовувати та створювати умови для придбання позивачем нерухомості, здійснити оплату та забезпечити отримання позивачем нерухомості.

13.07.2010 року позивач ОСОБА_1 сплатив комісійну плату в розмірі 67000 грн., що підтверджується квитанцією, в подальшому ОСОБА_1 сплачувались в серпні, вересні, жовтні, листопаді, грудні 2010 року, січні, лютому, березні 2011 року чисті платежі в розмірі по 1861 грн. 10 коп. щомісяця, що підтверджується квитанціями.

Відповідно до ст..5 Умов по мірі реєстрації учасників УСП Товариство організовує щомісячне проведення Розподільчих актів. Як зазначає позивач, ним кожного місяця направлялись пропозиції на адресу ТОВ «УСП Україна»про взяття участі в Розподільчому акті, однак жодного разу його пропозиція не виграла.

Позивач зазначає, що свого житла він не має і укладаючи договір про надання послуг він мав на меті придбати квартиру.

Відповідно до п.9.1 ст.9 Умов діяльності Товариства, будь-який учасник програми, який не отримав товар, має право в будь-який момент без пояснення причин розірвати Договір, чітко висловивши своє відповідне бажання та повідомивши банківські реквізити, згідно з якими буде здійснюватись повернення сплачених учасником коштів. У зв’язку з невиконання ТОВ «УСП-Україна»своїх договірних обов’язків, позивач висловив своє бажання достроково розірвати Договір №009081 про надання послуг. Свою заяву про розірвання Договору разом з оригіналами всіх документів та з зазначенням банківських реквізитів позивач надіслав на адресу відповідача. Однак дана заява відповідачем не отримана.

Згідно ст..629 ЦК України договір є обов’язковим для виконання сторонами.

Відповідно до ст.. 651 ЦК України зміна або розірвання договору допускається лише за згодою сторін, якщо інше не встановлено договором або законом. Договір може бути змінено або розірвано за рішенням суду на вимогу однієї із сторін у разі істотного порушення договору другою стороною та в інших випадках, встановлених договором або законом.

Враховуючи викладене, а також той факт, що відповідач не отримує заяви позивача про розірвання договору, позов в частині розірвання договору визнав, суд приходить до висновку про наявність підстав для розірвання договору про надання послуг.

В умовах діяльності ТОВ «УСП Україна»(ст..9) зазначено, що при розірванні договору з ініціативи Учасника, сплачена ним комісійна плата та адміністративні витрати, а також три чистих платежі ( штраф при розірванні договору) учаснику не повертаються.

Таким чином, за вирахуванням трьох чистих платежів, при розірванні договору відповідач повинен повернути позивачу 9305 грн. 50 коп.

Керуючись ст.ст. 10, 11, 60, 208, 209, 213-215, 218 ЦПК України, суд,-

в и р і ш и в:

Позов задовольнити .

Розірвати договір №009081 про надання послуг від 13.07.2010 року, укладений між ОСОБА_1 та Товариством з обмеженою відповідальністю «УСП-Україна».

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «УСП-Україна»на користь ОСОБА_1 9305 (дев»ять тисяч триста п’ять) грн.. 50 (п’ятдесят) коп.. та судові витрати в розмірі 213 грн.. 05 коп.

Рішення може бути оскаржено до апеляційного суду Чернігівської області.

Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом десяти днів з дня його проголошення. Особи, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення судового рішення, можуть подати апеляційну скаргу протягом десяти днів з дня отримання копії цього рішення.

Суддя

Адреса в ЄДР http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/17514485
 
Форум » Test category » УСП Україна » Рішення Деснянського райсуду м. Чернігова від 04.08.11 (розурвання договору з УСП та стягнення сум)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: